100 smaken

frisdranken en fruitsappen in een eindeloze variatie van aarbei tot zwarte bes

 

 

 

 

De oudste frisdranken zijn gebaseerd op soda water waaraan suiker en een smaak is toegevoegd. Frisdranken werden gepromoot als verfrissend, gezond en lekker. Quinine (tonic),  gember (ginger ale),  schorsbestandsdelen( sarsaparilla, root beer, birch beer, spruce beer),  vitamine C  (lemon, lime en orange) hebben alle een gezondheid bevorderende of conserverende werking. Deze frisdranken werden daarom niet alleen als gezond alternatief gezien voor de grootschalige consumptie van wijn en bier, maar waren tegelijkertijd geschikt voor de export en als niet-alcoholische drank voor zeereizen.

 

 

 

Ook cola behoort tot de oudere frisdranken. Naast Coca Cola en Pepsi zijn er in de USA maar ook daarbuiten talloze producenten geweest die een eigen cola merk produceerden.
Naast de standaard cola hebben zijn in de twintigste eeuw talloze varianten op de markt gebracht met de meeste recente variant Cola Zero als laatste aanwinst.

 

 

etc. (

de rest komt nog)

 

De uitvinding van de kroonkurk, de automatisch bottelmachines,  grootschalige wereldhandel in fruit, het steeds goedkoper worden van suiker en niet te vergeten de creativiteit en marketing van producenten hebben voor een explosie van smaken gezorgd.

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


twee + 1 =

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>