Doppen naar zolder (2)

En ja, je kon er op wachten. “Hoe zit het nou met die zolder?”, vraagt Lief me. Ik doe of ik niets hoor. Ik heb wel eens gehoord dat  gewoon negeren een goede tactiek kan zijn, omdat de wens dan vanzelf vervliegt. Maar deze keer werkt het niet.  Lief komt er gewoon later nog een keer op terug. Hij kent ook wel wat  tactieken.

“Wil je dan altijd maar blijven uitbreiden?”, vraag ik nog ongelovig. Want ook al weet ik dat hij dat best zou kunnen, willen, toch blijft het bij mij een raadsel. Eerlijk. Hoe kan het toch dat iemand alsmaar door blijft gaan?  Z’n hele huis zou volzetten, als hij de kans kreeg. Het juist knus vindt als overal wat staat?

Ooit had ik nog een droom, toen ik in Japan was geweest. Het leek me zo rustgevend om een kamer te hebben met alleen tatami (matten) op de vloer. Om je in terug te trekken als je druk was geweest, zonder spullen.

Lief deelt die droom niet, kan zich daar totaal niets bij voorstellen. Een kamer zonder spullen. Pure ruimteverspilling. Dan krijgt hij ook nog steun van anderen. Een medeverzamelaar mailt hem en wenst hem ‘sterkte in de strijd om de zolder’. Strijd, ja.

Wat de verzamelaar niet weet, is dat de ‘strijd’ dan al beslecht is. Ik ben ook niet de ergste. De hele zolder mag doelwit zijn van de doppen. Ik vraag zelfs of dat wel voldoende is, want zo groot is die zolder niet, met alleen in het midden sta-hoogte, schuine wanden en in die wanden onderin kastjes. En ook nog een paar losse ladekastjes.

Lief is genereus. Die zolder is (voorlopig) wel genoeg. En misschien, misschien, doet hij dan zijn andere verzameling wel weg om ruimte te krijgen: die ladekastjes die vol zitten met kevertjes die hij zelf ooit heeft gevangen. Dat zal dan wel met pijn in zijn hart gaan, waarschijnlijk. Want een verzamelaar blijft toch een verzamelaar. Hij zei het dan ook heel zachtjes, maar ik heb het heus gehoord!

Wel stel ik één voorwaarde bij het zolderplan. Dat Lief een fatsoenlijke lamp ophangt, zodat als iemand inons logeerbed  komt slapen, ook op die zolder, er tenminste goed licht is. Hij gaat akkoord.

Nu blijf ik zitten met één vraag. Wat zal er eerder zijn: meer kastjes met doppen of die fatsoenlijke lamp?Dit bericht is geplaatst in leonore. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


8 − = vier

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>