Uitstapje naar Duitsland


Het is bijna weer zo ver: het jaarlijkse uitstapje naar de verzamelbeurs in Duitsland. Het lijkt
altijd net een schoolkamp, met de opwinding van te voren erbij. De mails over en weer, wie er allemaal komen, en het belangrijkste: wat gaat er mee?

Uren is Lief bezig doppen uit te zoeken die mee moeten. Twijfel over wat wel en wat niet mee gaat. Deze
keer helemaal, omdat hij heeft besloten zich te specialiseren. Wat heet. Heel Europa, de grenzen daarvan kan hij niet precies aangeven, en Zuidoost Azië. Toegegeven, het is niet meer de hele wereld. Maar toch
nog steeds onbegrensd veel. En specialiseren wil natuurlijk niet zeggen dat alles wat buiten de specialisatie valt dus de deur uit kan.

In ieder geval hoeft hij nu niet meer alles te hebben wat hij niet heeft. Dat betekent dat het er ook
meer toe doet wat hij zelf als ruilmateriaal aan anderen aanbiedt. Maar wat willen die hebben? Dan lijkt het medium internet opeens even uit de gedachten verdwenen. Het is moeilijk om zelf een simpele oplossing te verzinnen. Daar is een partner voor, die simpel vraagt: je kunt de deelnemers toch mailen over wat ze willen? Oh, ja, dat is waar ook, is dan het antwoord.

Inmiddels loopt de voorbereiding naar wens. De kisten met doppen stapelen zich op. Verblijfsadres is
doorgemaild. De reis kan (bijna) beginnen.


Dit bericht is geplaatst in leonore. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


negen × 4 =

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>